Myanmar, kuume nousee.

Vuoden vaihtuessa olimme paratiisisaarella Andamaanienmerellä.

Meillä ei ollut sen enempää sähköä kuin autojakaan. Sen sijaan meillä oli rauhaa, riippumattoja, telttoja, intian valtameri ja kaskaat joiden siritys oli voimakkaampi kuin paloautojen sireenit Bangkokissa. Vuosi 2013 oli valmistelujen vuosi, vuosi 2014 on tekemisen vuosi. Välissä oli hyvä rauhoittua ja kerätä voimia. Maanantaina ollaan taas Bangkokissa ja pistetään pyörät pyörimään.

Sitä ennen pitää kuitenkin käydä Myanmarissa. Thaimaan viisumimme kaipaavat uudistamista joten käymme huomenna pikavisiitillä. Silloin emme paljoa ehdi paikkoja koluta. Mutta Burman kuume alkaa vähitellen kutittelemaan. Tähän mennessä olen ajatellut Burmaa lähinnä haasteena, miten saamme luvat järjestymään, kuinka pärjäämme tuk tukin kanssa huonokuntoisila teillä, miten selviämme kulttuurishokista, entä kuvausluvista jne. Haasteita joiden selvittämiseksi on tehnyt töitä.

Lisäksi olen rakentanut käsitykseni Burmasta toisen maailmansodan historiaan sekä Thaimaalaiseen toimintarymistelyyn Bang Rajanin varaan. Miltei odotan törmääväni viidakossa majuri Wingaten chinditeihin tai hulluun viiksiniekkaan vesipuhvelin selässä.

Vielä en ole käynyt Burmassa, mutta täällä raja-alueella one saanut sen verran hyvät maistiaiset, että olen alkanut odottaa Myanmarin-etappia, paitsi haasteena, myös vesi kielellä. Viimeisimmät päivät olen kiskonut burmalaista ruokaa, teenlehtisalaattia, inkiväärisalaattia, munacurrya, munakasta jne. Kaikki on ollut aivan jumalattoman hyvää. Ja mikä parasta, kävimme keittiön puolella opissa joten pääsemme jakamaan makuja teidän kanssanne 🙂

Nyt odotan Burmalta hyvää ruokaa ja hyvän ruoan lisäksi seikkailua. Läpikulku on vastikään auennut ulkomaalaisille. Tulemme matkustamaan paikkoihin joissa valkoiset ovat viimeksi käyneet 70 vuotta sitten, kiväärit kainaloissa. Vanhukset muistavat vielä miltä he näyttivät ja nuoriso on kuullut mahdollisuuksista, sijoituksista ja rahasta mitä valkoiset tuovat tullessaan. Sitten me saavumme paikalle Tuk Tukillamme.

Eiköhän tästä seikkailu saada aikaiseksi.

.Juho

5 vastausta artikkeliin ”Myanmar, kuume nousee.

  1. Sukellus Asiaan tervehtää teitä Vietnamista ja toivottaa onnea Burman ylitykseen. Allekirjoittanut on matkannut Burmassa ennen maan avautumista, mutta haasteita ja ihmetyksen aiheita varmasti riittää edelleen. Jos mitenkään voimme olla mukana helpottamassa matkantekoanne niin teemme sen mielihyvin.

  2. “Maan rajat ovat vasta auenneet länsimaisille.”

    Jos koko blogi on tämän tasoista scheissea, niin säästyypä aikaa kun sitä ei tarvitse lukea. Eikä siitä pitkä tule, eivät nämä kovin pitkälle pääse. Voisi perustaa vedonlyönnin, miten pian matka töpähtää.

    Totaalisen pallohukkaisia hattarapäitä… *rolls eyes*

    • Vedonlyönti matkan töpähtämisestä onkin erinomainen idea! Valitettavasti vaan rahallinen vedonlyönti on kiellettyä Suomessa muuten kuin Veikkauksen monopolin kautta. Ystävällismielinen skaba on mahdollinen, joten päiväämääriä vain kehiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *