Lähtötunnelmia ja joululahjoja

 

Viikko alkoi kuten kaikki muutkin viikot edellisen 8 kuukauden aikana. Maanantaina meillä  oli aamulla selvät suunnitelmat viikon duuneista ja lounasaikaan mennessä kaikki menikin sitten uusiksi. Maanantaina mentiin viemään viisumihakemuksia Iranin-suurlähetystöön. Meiltä uupui eräs lippulappunen eikä homma onnistunut. Sen sijaan että oltaisiin voivoteltu tapahtunutta, laitettiin suunnitelmat uusiksi. Varmistettiin että voidaan hakea Iranin-viisumit tien päältä ostettiin lentoliput ja alettiin valmistelemaan lähtöä; käsikirjoituksen tuunaamista, yhteistyökumppaneiden tapaamista, byrokratiaa (viisumeita, kansainvälisiä ajokortteja, rokotekortteja jne.) aikataulutusta Thaimaahan, tuk tukin suunnittelua ja yhteydenpitoa tehtaaseen, tavaroiden hakemista ja niihin tutustumista, kontaktien tapaamista, kirjanpidon järjestämistä Ja Niin Edespäin.

Tähän päälle vielä normaalit matkavalmistelut, kirjaston kirjojen palautuksesta ystävien näkemiseen. Duunia riittää sen verran ettei matkakuume pääse iskemään.

Lähtö 12.12.2013.

tavarat

Tänään Pyry lähti Tukholmaan hakemaan Paklistanin viisumeita. Minä tonttuilin yhteistyökumppaneiden luokse. Oli aika amerikkalainen olo kun lappasin paketteja kiesiin. Rakkaat sponsorimme verkkokauppa.com sekä Chez Marius (www.chezmarius.com) muistivat meitä kaikella tarvitsemallamme. Pyrimme karsimaan kaiken ylimääräisen pois. Meillä on aika pieni budjetti ja vielä pienempi Tuk Tuk. Vähemmän on enemmän ja sen pitää olla laatua.

Mutta kyllä sitä kamaa silti on, ja hyvää kamaa onkin.

Kaiken tavaran otin stoalaisesti vastaan. Pitäen mielessä ettei tavara tuo onnea. Itse petokseni kantoi aina siihen hetkeen kun kokeilin Chez Mariuksesta saamamme Yaxellin Zen santoku-veistä. Ensiviillon myötä menetin sydämeni ja sieluni. Enää ei ole paluuta. Onni on hyvä keittiöveitsi.

Ihan oikeasti, katsokaa nyt kuinka kaunis. Eikä se ulkonäkö, eikä edes terä. Vaan se miltä se tuntuu käteen ja mikä ilo sillä on leikata.

zensantoku Suuri kiitos Verkkokauppa.com ja Chez Marius. Kiitos avusta ja etenkin kiitos luottamuksesta. Kun on nämä välineet käytössä, on ilo tehdä työtä.

Kiitokset myös Jesselle ja Sissille. On hienoa että olette mukana tällä matkalla.

Onnellista joulun odotusta kaikille,

.Juho

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *