Ummet ja Lammet tuk tukeista

‘Thaimaan katukuvaan kuuluva tuk-tuk yhdistää kätevästi kaikkien liikennemuotojen huonoimmat puolet. Räikeä-ääninen, ahdas härveli on moottoripyörää leveämpi ja juuttuu siten autojen tavoin ruuhkiin. Avoin rakenne altistaa matkustajat saasteille ja tuulelle eikä tarjoa minkäänlaista suojaa kolaritilanteissa tai edes mutkissa, joissa näitä kolmipyöräisiä ajopelejä aina silloin tällöin kaatuu.’ -Thaimaaopas.fi

Tuk Tuk

 Photo – Victorgrigas

Yleisesti tiedetään, että tuk tukkeja käytetään kaakkois aasiassa. Varsinkin Thaimaassa ja Intiassa. Tuk tuk on kuitenkin maailamlaajuisesti tunnettu härveli, motorisoitu riksa, ja siitä on yhtä monta versiota kuin on ja on ollut tuk tukkejakin. Niitä löytyy Thaimaasta, Intiasta, Bangladeshistä, Kamputseasta eli Kambodzasta, Gazasta, Kiinasta, Indonesiasta, Laosista, Nepalista, Pakistanista, Filippiineiltä, Sri Lankasta, Vietnamista, Itäisestä Afrikasta, Egyptistä, Madagaskarilta, Nigeriasta, Sudanista, El Salvadorista, Guatemalasta, Hodurasista, Nikaraguasta, Kuubasta, Equadorista, Perusta, Yhdysvalloista, Italiasta, Iso Britaniasta, Hollannista ja kohta Suomesta. Pistämme Suomen tuk tukkejen maailmankartalle!

 

2 vastausta artikkeliin ”Ummet ja Lammet tuk tukeista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *